Online psihoterapija

Standardno

Včasih ne moremo do psihoterapevta. Potujemo, nimamo prevoza, ne stanujemo v istem kraju… Ampak  lahko se vidimo in pogovarjamo po internetu. Vse kar potrebujete je računalnik s kamero, prijavo v Skype in že lahko začnemo. Psihoterapija je glede tega kar priročna, priznam.

Sprva sem bila malo skeptična, če se bo stvar obnesla. Ne le da se je obnesla, temveč super deluje. Seveda je dobra povezava nujna, ampak to zaenkrat sploh ni bil problem. Imela sem pomisleke, če bom lahko v 2D tehniki enako “brala” neverbalno komunikacijo. Brez potrebe. Priznam, da mi je ljubše, če se najprej vidim v živo in šele nato po računalniku, toda bistvene razlike pri delu ni.

Kolegi so bili precej skeptični do takšnega psihoterapevtskega pristopa. Nekaj jih je bilo mnenja, da ne upoštevam pravil o izvedbi terapije. Saj sem tudi sama omahovala zaradi tega. Potem pa se je pojavila situacija, ko ni šlo drugače in “premiera” je bila odlična! Še posebej so bili zadovoljni tisti klienti/pacienti, ki so bili na izobraževanju ali izpopolnjevanju v tujini, ker ni bilo potrebno prekiniti stikov zaradi odsotnosti. In to je najpomembnejše. Nenazadnje je najbolj zdravilen sam odnos in ne prostor za izvajanje.

Svet ni eden. Svetova sta dva.(©Pristop)

Advertisements

One thought on “Online psihoterapija

  1. Kaj bi dala pred 14 leti za tako možnost, vsaj za prve tri obiske, ko nisem bila sposobna zapustiti doma.
    Je pa po mojem taka oblika lahko tudi past npr. za osebe z AM, saj se izognejo izpostavljanju, npr. zapuščanje varnega zavetja 🙂 Sicer pa terapevti takoj prepoznate, kam pes taco moli:)

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s