Logosinteza in gibljivost prsta

Standardno

Pri meni se je oglasilo dekle, ki je imelo težave pri rehabilitaciji levega mezinca po izpahu pred več kot mesecem dni. Sklep je bil zdaj pozdravljen, toda bolečine pri skrčenju prsta so bile prevelike, tako da je prst vedno ustavila na tretjini giba (leva slika – stopnja bolečine na tem mestu je bila 8 od 10 točk).

Predelali sva nastanek poškodbe in počistile zamrznjene energetske strukture vezane na dogodek, na vrata, ki so jo poškodovala in na bolečino samo. Takoj je bilo bolje (srednja slika – bolečina spet na 8/10).

Toda pri raziskovanju, zakaj se boji skrčiti prst še bolj oz. kaj je njena fantazija, da se bo zgodilo, če ga skrči, se je izkazalo, da je pred letom dni že imela poškodbo na tem prstu. Takrat je šlo za poškodbo pri igri z žogo in sprva ni izgledalo nič posebnega. Prvi dan tako sploh ni ukrepala, naslednji dan si je dala malo obkladkov in prst razmigavala, tretji dan pa je vseeno šla prst slikati in izkazalo se je, da je zlomljen in kost dislocirana. To je seveda pomenilo ravnanje in mavčno oblogo. In s tem je bila povezana tudi fantazija: da se bo prst zlomil, če ga skrči. Tudi to sva počistile z Logosintezo (dogodek, ambulanto, zvok pri repoziciji) in prst je lahko še bolj skrčila (desna slika).

poškodba prsta

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s